Hemma :)

Nu har vi varit hemma i 2 veckor och vi börjar bli hemmastadda igen. Ibörjan var det lite knäppt att komma tillbaka efter så lång tid, speciellt med tidsskillnaden. Det tog ca 1 vecka att komma i ur jetlaggen.
Väldigt kul att se vad som hänt här hemma, trodde först inte att det hade hänt något men det har öppnat en Subwayrestaurang och lite andra butiker, så det var kul att se att det händer något i denna lilla stad ;)

Just nu är vi båda sjuka som svin men eftersom det var Simon som smittade oss och han var sjuk i ca 1 v. så borde ju vi också vara friska iaf inom 1 vecka :P Hoppas vi!

Jag (Sophie) har fått jobb på Coop igen, vilket jag inte alls förväntade mig nu när vi kom hem tidigare men det var ju jättebra! Robban har tyvärr inget än men han kämpar på med letandet. Annars kanske han kommer och klipper eran trädgård snart ;)

Forbjudna staden och muren

I forrgar var vi och tittade pa den forbjudna staden och det var vaaaaldigt stort, 72 hektar = manga fina kort! :) Som ni kanske har forstatt vid de har laget sa gillar vi nar de inte resturerar gejerna, men i den forbjudna staden var det ca halften halften som var det och inte, sa det var kul att se! :)

Nar vi skulle boka utflykt till den kinesiska muren ville vi som sagt se en gamal del av den och som tur var sa hittade vi ett stalle 70 km nordost om Beijing som heter Mutianyu, dar det inte ar lika resturerat som andra stallen och det ar absolut inte lika mycket folk, vilket betyder att man far finare vy och finare kort. Sa detta gjorde vi och stallet ar helt otroligt! Muren maste ses live! Det ar inget gamfort med foton! Dessutom hade detta stalle gondoler man kunde aka upp vid pa ett stalle om man inte ville eller kunde ga upp. En brant promenad upp till muren, pa detta stalle, tar 10-15 min vilket var helt ok for oss och att ga upp till muren kande vi var lite av hela grejen med att komma till muren ocksa, sa det gjorde vi. :) Latt vart de! Sen i och for sig sa finns det en slags bobbana/rutschkana som man sitter pa en slags pulka men pyttesma hjul under med en spak i mitten som man kan bromsa och gasa pa, huuuuuuuur kul som helst! Kunde ga skitsnabbt, det sitter vakter ner for berget som haller koll pa alla som aker och saklart akte Robert i superfart och vakterna ropade att han skulle sakta ner, men som det stod dar uppe sa aker man pa egen risk. ;P Men folket som akte ner i gondolerna hejjade pa xD

Idag har vi verkligen shoppat tills vi stupade! :D Jattekul att pruta nar de borjar pa sa haga priser! 800 pa en t-shirt. xD tror inte de vaaaaaaa. De blir sa jakla sura nar vi sager typ 10 :P Men de ar ocksa himla manga trevliga pa marknaden! :)

I morgon ska vi shoppa liiiite till ;P och titta pa fagelbot (arenan) fran OS :) och kanske shoppa lite till...

Hoppas alla mar jattebra! Bara tre dagar kvar nu! pussar :)

Beijing

Igar kom vi till Beijing och forsta intrycket var valdigt kul eftersom det ar en sa himla fin stad! Mycket stora fina byggnader, manga nya moderna och manga nya/gamla klassiska. :) Igar gick vi direkt ivag for att hitta sidenmarknaden :D hehe och vi hittade den, men det var efter att ha fragat ca 40 pers pa vagen da alla sager olika hall. Vi har en karta men alla vagar ar inte med sa den at nastan oanvandbar :P Men men, vi hittade den iaf och herrejisses vilka overprisen de haaaar! Robban behovde strumpor, 12 pack 900 SEK?!?!?! :O HALLA ELLER!! Skulle det inte vara billigt har tankte vi? Men sen markte vi att man kan minska priset radikalt, som tur var :P

Idag har vi forovrigt varit pa det SAMSTA zoo nagonsin! Tigrarna pa Beijing Zoo gar runt i burar som bara ar dubbelt sa stor som de sjalva och gar fram och tillbaka och drar huvudet i gallret, sa jakla hemskt att se! Vi blev sa arga och besvikna pa hela stallet att vi gick efter en timma nar vi verkligen hade forsakrat att inte ett enda djur har det utrymmet den behover. Usch det stallet rekomenderar vi inte!

Annars blev det shopping idag med xD Men imorgon ar tanken att vi ska besoka den forbjudna staden :)
Hoppas alla mar fin fint! Massa kramar fran oss! puss

Xi'an

Aaa va vi gillar Xi'an :D Jattefin stad, goa manniskor, jattebra shopping och perfekt till terrakottakrigarna!
Igar var vi och tittade pa terrakottakrigarna, shoppade och at god mat. :) Terrakotta var intressant men man vet inte om man ska tro pa historien. De flesta gubbar och hastar var resturerade men hade aven latit nagra falla isar, vilket vi gillar. :) 
Vi traffade en fransk kvinna som hade varit dar 17 ar tidigare och hon sa att det inte alls sag ut sahar da, da kan man ju tanka sig vad de har gjort med stallet bara for att det ska vara for "evigt", just for turismen. Darfor blev vi lite besvikna pa stallet men vi kande anda att det var valdigt kul att ha satt! :)
Lite i samma stuk som hela farao grejen i Egypten. Farao hade guldet som en "forsakring" pa ett rikt efterliv, den har kungen hade sina krigare som skydd under hans dod. Men jag vet inte, lite spekulation bara. Men som sagt, kul att ha satt i vilket fall som.

Hela Xi'an ar omringat av en stadsmur, utanfor ser det ut som skit men innanfor ser det ut som att man har forts tillbaka i tiden med bade arketektur och manniskor. :D Arketekturen ar som man tanker sig det traditionella Kina och manniskorna ar som helt forstelnade nar de ser oss. :P haha De stannar upp och tittar pa oss som de aldrig har sett turister over huvudtaget. xD haha det ar sa himla kul att se nar det knuffar till sin kompis for att titta eller de bara stannar upp med munnen oppen. Pa marknaden igar ropade efter oss att vi var sa vackra och vissa kom fram och fraga vart vi var ifran. Nar vi skulle shoppa och vi fragade var det kostade stannade alla upp och undrade vad vi sa eller skulle kopa, nastan ingen kan engelska har. Vilket gor det valdigt svart att komunisera med dem, men det gar! :) Valdigt god mat ar det har med!

Sa i morgon aker vi vidare till Peking! Ska bli kul! :) Sen ar det bara en vecka kvar tills vi aker hem. :) Det ska bli skont efter en sa har lang resa! :)


Massa grattiskramar till Emma och Axel som fyller ar ocksa! :D

Hoppas alla mar bra! Pussar och kramar


Hong Kong!

I forrgar flog vi in i Hong Kong sent pa kvallen sa vi fick ett valdigt fint forsta intryck pa staden! Nar vi kom fram till hotellet och de bad om passen upptackte vi att ingen av oss hade varan vardevaska :O PANIK! Fort som fan ut och ta en taxi och efter bussen vi akte med. Precis nar Robban springer in sa ar busschaffisen pavag att oppna vaskan. Sa vi fick som TUR var tillbaka allt! Herrejisses, om allt de innehallet hade forsvunnit hade de inte blivit nagot Kina, sightsing i HK eller nagot annat. Taxichaufforen sa att vi hade extrem tur att vi upptackte det sa tidigt for busschufforerna brukar tomma allt pa innehall av det som gloms pa bussen. :S Sa ja, vi ar sa jakla glada att vi fick tillbaka allt! Usch, det far inte handa igen!

Nu har vi aven fatt visum till Kina!!!!!! :D weeei sa skont! Sa i morgon bar det av till Xi'an :) Men nu ska vi aka och se The Big Buddha uppe i bergen har i HK :)

Igar var vi aven pa lite marknader, men har ar priset pa marknaderna ibland dyrare an i affararna :P Sa vi sattsar pa shopping i Kina :)
Forovrigt ar manniskorna har i HK valdigt hjalpsamma. Om vi tex star och tittar pa en karta kommer det alltid fram nagon och undrar om de kan hjalpa till :) haha lite skillnad mot de andra landrena vi varit i dar de bara vill suga ut pengar ur en om man undrar nagot :P :) 


Grattiskramar till Lotta som fyller ar i morgon! :) Hoppas du far en bra dag!


Hoppas alla mar bra dar hemma!
Puss o kram

Halong Bay

I lordags akte vi ut pa Halong Bay med en kryssningsbat i 3 dagar och den har trippen har latt varit den roligaste vi har gjort pa hela resan! :D Sa jakla skont folk! Det var vi tva, 4 tyskar, 2 australiensare, 2 danskar, 2 kineser, 1 schweizare och 2 fran Frankrike.
Den forsta dagen var vi i en gigantisk grotta och kikade runt, vilket vi ansag vara battre turistattraktion an tunlarna i Ho Chi Minh! Efter detta akte vi ut till en flytande fiskeby for att lana kanoter som vi akte omkring i sjalva for att utforska omradet. :) I ett utav husen som fanns i fikebyn hade de inhagnade hajar, de var inte storre an en meter men de var kul att se! Sen akte vi ut pa djupare vatten med kryssningsbaten, da fick vi lite tid till att sola och bada innan solen gick ner. Sa himla mysigt! Senare pa kvallen hade besattningen saklart fixat igang karaoke. Karaoke ska ju bara vara en kul grej men asiater ska vara sa jakla seriosa xD sa himla kul att se! Som besattningen hade ovat! Haha

Nasta dag spenderades pa Cat Ba Island. Vi solade och myste fram till kvallen da alla gick ut for nagra ol ihop. Valdigt skon dag! Synd bara att AC:n inte funkade pa baten da det var 100% fuktighet just da, inte en blund! Sa LITE trotta var vi nar vi kom tillbaka till Hanoi. Men det blev inte mycket sova nar vi kom hit heller for da gick jag Robert, Timo, Lili, Carla och Brayan (tyskarna och australiensarna) ut for att saga hej da innan alla skulle at olika hall. Vi kom inte i sang for an 4 i morses och kl 5 blev vi vackta av tyskarna som skulle ivag med flyget, da vi var tvugna att ta oss till vart hotell - sviiiintrotta! Sa nu ska vi sova da vi ska vidare tidigt i morgon till Hong Kong. :)

Har helt otroliga bilder fran de har dagarna men den har datan ar valdigt seg sa det far bli en annan gang!


Hoppas alla mar bra hemma! Kul att allt gick sa bra pa Elises dop! :) Saknar er sa mycket och onskade att vi hade varit dar med er! Men idag ar det bara 2 veckor kvar tills vi ska hem! :O :D Pa den tiden ska vi hinna se Hong Kong, Xian med terrakotta krigarna och Beijing med muren, den forbjudnastaden och shopping! :D Hoppas bara vi far visum till Kina...annars har vi lite problem. Men de loser sig sakert! :)


Massa kramar fran oss!

RSS 2.0