Xi'an

Aaa va vi gillar Xi'an :D Jattefin stad, goa manniskor, jattebra shopping och perfekt till terrakottakrigarna!
Igar var vi och tittade pa terrakottakrigarna, shoppade och at god mat. :) Terrakotta var intressant men man vet inte om man ska tro pa historien. De flesta gubbar och hastar var resturerade men hade aven latit nagra falla isar, vilket vi gillar. :) 
Vi traffade en fransk kvinna som hade varit dar 17 ar tidigare och hon sa att det inte alls sag ut sahar da, da kan man ju tanka sig vad de har gjort med stallet bara for att det ska vara for "evigt", just for turismen. Darfor blev vi lite besvikna pa stallet men vi kande anda att det var valdigt kul att ha satt! :)
Lite i samma stuk som hela farao grejen i Egypten. Farao hade guldet som en "forsakring" pa ett rikt efterliv, den har kungen hade sina krigare som skydd under hans dod. Men jag vet inte, lite spekulation bara. Men som sagt, kul att ha satt i vilket fall som.

Hela Xi'an ar omringat av en stadsmur, utanfor ser det ut som skit men innanfor ser det ut som att man har forts tillbaka i tiden med bade arketektur och manniskor. :D Arketekturen ar som man tanker sig det traditionella Kina och manniskorna ar som helt forstelnade nar de ser oss. :P haha De stannar upp och tittar pa oss som de aldrig har sett turister over huvudtaget. xD haha det ar sa himla kul att se nar det knuffar till sin kompis for att titta eller de bara stannar upp med munnen oppen. Pa marknaden igar ropade efter oss att vi var sa vackra och vissa kom fram och fraga vart vi var ifran. Nar vi skulle shoppa och vi fragade var det kostade stannade alla upp och undrade vad vi sa eller skulle kopa, nastan ingen kan engelska har. Vilket gor det valdigt svart att komunisera med dem, men det gar! :) Valdigt god mat ar det har med!

Sa i morgon aker vi vidare till Peking! Ska bli kul! :) Sen ar det bara en vecka kvar tills vi aker hem. :) Det ska bli skont efter en sa har lang resa! :)


Massa grattiskramar till Emma och Axel som fyller ar ocksa! :D

Hoppas alla mar bra! Pussar och kramar


Kommentarer
Postat av: Mamma Marie

Hej Godingar! Gott att höra från er igen. Jättekul att ni fått se terrakottakrigarna. Men som ni säger, man får ta det för vad det är. Det mesta är ju arrangerat för turisterna. Men det är ju ändå gammalt och lite sanning ligger det nog i det trots allt. Kul att det är ni som är exotiska nu. Kan tänka mig att du som är lång och ljus skapar lite extra uppmärksamhet. Hoppas att resten av tiden bara blir positiva upplevelser. Vi ser så fram emot att ni kommer hem. Kramizar på er båda.

2010-06-07 @ 07:05:59
Postat av: Sophie & Robert

Hej. Ja det var roligt att se! nu vantar ju muren ocksa :) Vi kanner oss som varldskandisar :P forrut nar vi at mat pa subway sa gick en liten tjej in i en dorr for hon kollade pa oss HAHA :) och folk vinkar at oss i bussar och overallt :) Nu ska vi shoppa :) puss ses snart!

2010-06-07 @ 07:55:31
Postat av: Nicole

Hej! Ja, visst är hon allt bra söt. ;p Vi saknar er också! Men snart är det inte långt kvar tills ni är lite närmare så vi får lättare att ses om vi vill. :D Kram på er från oss tre!

2010-06-07 @ 11:28:46
URL: http://nicolerydin.blogg.se/
Postat av: Solveig o Pricko Presell

Hej ni båda.

Vi förstår att ni får uppleva massor, så ta vara på det fotografera mycke. vi grattade Emma i morse, hon städade. Vi hoppas att få se er här på midsommar

du var bra på att binda kransar till stången. Kineserna har aldrig sett ett så VACKERT par, därför stirrar dom. Ha det bra längtar lite vi med

S % P

2010-06-07 @ 17:48:23
Postat av: Mamma Marie

EN VECKA KVAR!!!!

2010-06-08 @ 06:53:08
Postat av: Sophie o Robert

Nicole: Hej! :) Ja vi ska verkligen forsoka komma upp sa snart vi kommer hem! :) massa pussar pa er!Solveig o Pricko: Hej! :) hehe ja de gor vi verkligen! :) Aa Emmsen..jobbade hon redan pa koster? :) Ja latt! Saknar stugan nagot sappas!!!

hahaha aa kan vara darfor ;) ..det roliga ar att det borde ju vara hur mycket turister dar som helst annars med sa vi fattar inte riktigt :P men men kul ar de..aven har i Peking stannar de och tar en extra titt..sa natt ar de ;D

Ses snaaaaart! :D pussMarie: yesssssss :) ska bli skont! Men Peking ar en riktigt fin stad alltsa! Den ar forvanansvart bra pa de flesta satt! :D Vi bor mitt i smeten ocksa sa vi har nara till allt :)

puss

2010-06-08 @ 09:33:45
Postat av: Sari

hej på er!! ja ni verkar ha härliga upplevelser där,ska bli spännande att få se lite bilder oxå.

Ska bli så kul att se er igen,sen måste ni ju bara träffa vår nya stjärna Elise,så go så.Karlsson grejar med badrummet,sakta men säkert går det framåt.Snart blir det att greja med bilar,Saaben står och väntar på er.Vi ses snart, Massor av kramar kram kram

2010-06-08 @ 17:54:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0