Vaccin

Idag har vi varit på Hjortens vårdcentral och tagit Hepatit B (1 spruta av 2) och Tyfoid (1 spruta) + att vi köpte var sitt myggnät. Detta gick totalt på 820:-/p.p. Tyfoiden fick vi tydligen billigare. Först hade de sagt att den kostade 340:- men vi betalade endast 190:- för den. Flyyyt! :)
Jag som har lite sprutfobi, smart som jag är, kollar på när Robert får sin spruta. Jag fick lite smått panik och blev jättenervös. Men saken var den att det var helt lugnt innan hon tryckte in den där 5 cm långa nålen rätt in i armen på Robert så när det är min tur så spänner jag mig som bara den. Hon försöker lugna mig genom att säga att hon kan trycka med naglarna när hon tar sprutan, vilket hon gör. Jag anstränger mig för att slappna av medans Robert stryker med handen på min rygg samtidigt som hon trycker in sina naglar i min arm. Men jag kan säga att det faktiskt gjorde ondare med hennes naglar i min arm än själva sprutan :P hehe

Om fyra veckor ska vi dit igen och ta den sista sprutan av Hepatit B och Japansk Encefalit. Vi ska även köpa ut Dukoralen som vi ska dricka hemma två gånger innan vi åker.

Våran läkare har även rått oss om att dricka en del Coca Cola. Det ska vara väldigt bra för magen. Detta visste vi tidigare men det var så kul att en läkare rådar till att dricka Cola :)

Colaspruta

;)

Vietnam

Nu har vi fått visumen till Vietnam!!! WIII :D 14 juni - 14 augusti får vi befinna oss i Vietnam..vilket antagligen kommer att bli lite kortare eftersom vi vill se Kina innan vi åker hem. :) Ansökan om visum till Kina fixar vi nog i början av mars.

Exakt 10 veckor kvar idag :D Låter långt men det går snabbt. Martina Norrby och Johanna Sunneland åker däremot om 3 veckor :D Vi ska ses i Thailand men vi vet inte när eller var än. Vi får ta och fixa det. :P :)
Även mamma Marie åker iväg till Thailand. Hehe typ alla ska dit. :P :D Hon drar iväg den 3 mars - 19 mars med sin väninna Merete :)

Ha det gott puss puss

Nu har den kommit :D

ÄNTLIGEN har våran kamera kommit som vi skulle få i julklapp av Marie, Ove, Sari och Kåre (våra föräldrar) :D hehe. Egentligen skulle den ha kommit den 16 december men kom idag. :P :) Tyvärr så fattades det en adapter, så pappa och Robert ska dit i morgon och fixa det medans jag jobbar :)
Kameran är en vattentät Olympus Mju Tough 8000 :D Hur bra som helst!!!

Våran nya kamera :D

Våran nya kamera :D

Det mesta är fixat inför resan :)

Hej igen!

Nu har vi ansökt om visum till Vietnam. Vi ansökte om "single entry" i två månader i fall vi känner att vi vill stanna där ett litet tag extra. :D Det kostade 672:-/pers för visum och rekomenderat brev.

Kostnader hittills (per pers):
Flygbiljett: 6.526:- (Göteborg-Helsingfors-Bangkok och Peking-Helsingfors-Göteborg)
Flygbiljett: 918:- (Phuket-Kuala Lumpur och Kuala Lumpur-Bangkok)
Visum: 1.074:- (Kina och Vietnam)
Reseförsäkring: 3.418:- (Gouda reseförsäkring)
Övrigt: ca 1.500:-

Totalt: 13.436:-/pers

Kommande kostnader:
Vaccinering:
Japansk encefalit: 860:-/st (2 sprutor)
Tyfoid: 340:- (1 spruta)
Hepatit B: 1:a sprutan = 330:-, 2:a sprutan = 180:-
Ducoral: 2 doser = 400:-
Malariatabletter: ca 100:-

Myggnät: 300:-/st

Totalt: ca 3.370:-/pres


Vi har också fört över fem ljudböcker till Ipoden för att ha på flygen och kom fram till att det blev ca 58 timmars lyssning på bara ljudböcker. :P Bra att man har 80 GB :) hehe
Det blev: Flickan med pärlörhänget, Ondskan, Underbar och älskad av alla, Den otroliga vandringen och Anne Franks dagbok. :)

Puss på er så länge!

Malaysiatripp :)

Idag bestämde vi oss för att även åka till Malaysia i några veckor :D Så idag vi bokade flyg från Phuket - Kuala Lumpur och sedan från Kuala Lumpur - Bangkok, för att sedan fortsätta nedåt och in i Kambodja. :)
Nu när vi gör så här så kommer vi inte behöva visum i varken Thailand eller Malaysia. Nordiska medborgare får befinna sig i Thailand i 30 dagar utan visum och 90 dagar utan visum i Malaysia.
Detta blir hur bra som helst, då vi besöker ett land extra för nästan ingenting! :D

Fina Malaysia :)
Fina Malaysia :)

Visum, ryggsäckar och inköp

Snacka om att vi blev snopna när vi ansökte om visum till Kina! Att söka visum till Kina är tydligen svårt att få, då tänkte vi att vi ansöker om det först, vilket vi gjorde. Då visar det sig att man inte kunde ansöka om det redan nu när vi inte ska in i landet för än i slutet av juli. Vi ansökte om "double entry" på 58 dagar och då kan vi ansöka om visum 6 månader innan, vilket vi inte visste. Så vi skickade ju iväg lösa pengar som man skulle och när våra brev kommer tillbaka finns inga pengar i. De har alltså tagit våra pengar och skickat tillbaka allt annat.
Jag hoppades på att de kanske lägger undan pengarna tills vi söker nästa gång, men vi har kommit fram till att det kommer inte att hända. Man får inte tag på dem över telefon på de tider de säger att man ska ringa, inte heller mail.
Vi har alltså blivit bestulna av en ambasad (visst låter det sjukt!?!) och får skicka iväg ca 500:-/pers igen.
Jag är sån att jag tror alltid det bästa om allt och alla, alltså väldigt svensk(blond) ;), så jag hoppas fortfarande på att det kanske löser sig tillslut. Men vi får väl se nästa gång vi söker. (Jag lovar, jag ska inte vara så "all älskare" när vi reser!)

Min morbror Martin har tre olika backpacker ryggsäckar som vi har fått låna. Den minsta ligger någonstans på 30L, den mellersta 45L (som jag ska ha) och den största 65L (som Robert ska ha). Verkligen jättebra ryggsäckar! Så puss på Martin för att vi får låna! :)
Vi satt i källaren hemma när vi hade fått hem dem och tryckte i så mycket handukar som vi bara kunde få i och vi fick i en hel del faktiskt, mer än vad man tror. Men vi ska ju ändå inte packa dem fulla när vi åker.

Vi beställde lite reseprylar på smartasaker.se som vi kände att vi behövde.

USB-adapter för ipoden :) (fast svart) Regnskydd till Roberts ryggsäck
USB-adapter till ipoden :)     Regnskydd till Roberts rygga
(fast svart)

/pusspuss Sophie

Bilder från http://www.smartasaker.se/

RSS 2.0