Grundlurade i Kambodja

Hmm, hur ska man forklara det forsta intrycket av Kambodja. Vi kan val borja med att vi blev lurade pa 700 SVENSKA kronor nar vi vaxlade vara Bath till Riel :((( Vi kontrollerade vaxlingskursen som stod pa deras skylt och det stamde overrens med de Bathen vi gav och med de Riel vi fick tillbaka. Sen kom vi pa att de kan ju andra det hur de vill och vi far ratt tillbaka. Sa nar vi rattade hade de alltsa lurat oss pa 700 sek.
Vi hade inte hunnit kolla nagra vaxlingskurser heller eftersom vi bokade resan sa hastigt.
11000 Bath = 2750 Sek. 2750 Sek = 1 500 000 Riel. Och vi fick tillbaka 1 122 000 Reil = 2084 Sek, dessutom blir man sa forvirrad nar man far sa himla mycket pangar att rakna! Piss och skit!

Guiden lurade skiten ur oss alltihop pa bussen :( Och detta var i sammarbete med den intenationella busstationen! Da forstar man hur javla giriga de ar! 700sek ar hur mycket som helst for dem! Kambodja ar ett sa mycket mer fattigare land an vad vi vantade oss... smutsigt och dammigt.
Sa om ni nagon gang ska till Kambodja anvand inte Riel, anvand US Dollar och ta ut hemma i forvag!!! De anvander bada och vad de an sager om att dollarn ar samre sa forsoker de bara lura en till att vaxla till er Riel, som dessutom inte ens finns med som en varldsvaluta. SKIT! Ofta de ska lura roven av en pa en internationell busstation?!?!?

Sen sa ska det krongla pa som vanligt for oss nar vi reser runt. Bussen som skulle ha gatt anda in i Siem Riep stannade alltsa en bra bit darifran och vagrade kora vidare. Sa vi och ca 10 turister till var darfor tvugna att ta tuktuk in till Siem Riep. Aven dar ska de forsoka lura roven av en...visst det ar ju klart att de borjar pa ett hogt pris sa att vi ska pruta. Det gor alla over allt, vilket t.o.m. kan vara roligt! Men nar de ar otrevliga och har betsamt sig vid ett pris, som dessutom ar dyrt hemma fick jag ett bryt! (lite komsikt i efterhand xP) Tuktukforaren sa alltsa 4 dollar, da vi hade hort att 1 dollar per person var max, vilket jag sa till honom men han hade saklart bestmt sig och han visste att om vi gick en liten bit sa skulle vi komma till den stora vagen, vilket vi ocksa sag. Sa jag borjade ga ditat och drog med mig Robert, som inte riktigt hangde med pa vad jag hade sagt :P sa han var forvirrad och jag var forbannad xP Da ropade han efter oss och sa okej. Sa aven har i Kambodja galler det att vara hard mot de harda...aven om det galler smapengar :P Sen fortsatte det sa har nar vi kom fram ocksa

Sa nu har vi tankt att vi ser Angkor Wat som vi kom hit for och sedan drar har ifran. For nu ar vi trotta pa detta!
Det enda som ar bra ar varat hotell, punkt
Far hoppas pa att Angkor Wat ar sjuktbra for att vaga upp allt detta! :P

Kommentarer
Postat av: SOLVEIG O PRICKO

Hej ungar

Det är bra Sphhie stå på dig. Var så tuff du kan. Hoppas att Angkor Wat är vad ni hoppas på. I alla fall bra mycket bättre än att vara kvar i Bangkok. Just nu är vi, Marie, Ove o morfar är ute på Orust hos Ingela o Tony o äter underbar mat o har jättetrevligt. I morgon åker vi till stugan mamma o pappa åker till Åsaka för att fira din farmor på mors dag en vecka för tidigt o vi kommer att träffa Maria o Emma. De är nämligen i stugan just nu. Annars får vi åka ut till Koster o träffa dom. Ha det bra ni tuffa resenärer. Sakinar er.

P o k mormor

2010-05-21 @ 21:04:13
Postat av: Martin.r

Hej på er! Sån är det i utlandet och man är godtrogen som vanligt. Men det blir en nyttig erfaring att ta med sig.Även om det är jävligt surt. Jag har nog samma tempramang som dig sophie när man har førståt att man blivit lurad.Jobbigt när man hela tiden måste tänka på det.Får inte förlora motet för det.Hoppas ni får några goda upplevelser snart igen då.Nu har det äntligen blivit varmt å skönt här med.Gott! Vi hörs.

2010-05-21 @ 21:52:56
Postat av: Sophie och Robert

Solveig o Pricko: A det ar det enda man kan gora nar man reser runt sa har! :P Ja Angkor var otroligt fint! :) jatteglada att vi akte dit :)

Mysigt..vi langtar hem en del nar ni berattar allt sant :P :) Saknar er!!!! Halsa alla sa jattemycket fran oss :) massa pussarMArtin R: haha aa eller hur :P :) hahaha aa det har vi nog :D :P hehe men som sagt man blir sa jakla arg pa sig sjalv efter nagot sant!!!

Ja Angkor var otroligt!!! Det ar vi glada att vi akte och titta pa!!

A men va gott med varme :D Saknar er!!! Men nu kommer vi ju till brollopet iaf :DDDD

Pussar

2010-05-23 @ 12:20:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0