Angkor

Idag har vi spenderat hela dagen i Angkor Wat-omradet och vi gillar det starkt! :) Alla tempel holl de pa att resturera vilket ar SA synd och vi kan inte fatta varfor de inte bara kan lata allt var som det ar! Men men det forsta templet i Angkor var det vi gillade mest, just p.g.a. att det ar det templet som ar minst resturerat! Den heter Preah Khan och har inne traffade vi aven en liten kille pa ca 7 ar och han ar nog den som har kunnat bast engelska utav alla som vi har traffat uner hela resan :D lite ironiskt!
Hela Angkoromradet ar totalt 9 kvadratkilometer stort och vi gick som vanligt xP Sa idag har vi nog gatt ca 1-1,5 mil - igen :P
De omraden vi tittade pa var Preah Khan, Angkor Thom och Angkor Wat da Angkor Thom innehaller valdigt manga olika tempel. Det som ar sa kul att ga och kolla pa alla dessa tempel ar att inget ar ett annat likt. Alla har verkligen sin egen personlighet vilket var valdigt kul att se!

Snabbfakta: Khmerriket var namnet på ett rike som existerade i Sydostasien mellan 800-talet till 1400-talet. När riket var som störst innefattade det Kambodja, Thailand, Laos och Vietnam. Centrum för riket var Angkor som då var den största staden i världen. Religionen i riket var från början Hinduism och Mahayana Buddhism, men dessa kom att ersättas av Theravada Buddhism som spreds från Sri Lanka på 1200-talet.

Allt det som hande igar far vi helt enkelt se som en laxa. Man kan inte lita pa en javel och man ska absolut ha kollat allt innan man aker ivag! Sant ar livet och vi lever vidare :) Vi hade ju en jattebra dag idag i alla fall!!! :)

  
                            Preah Khan

  
                Preah Khan                      7 aringen :)

  
                                         Preah Khan


  
           Pavag till Angkor Thom              

  
     Angkor Thom                                     Bayon

  
                                Bayon

  
                                       Angkor Wat


                               HAHAHAHAHAHAHAHAHA

Kommentarer
Postat av: sari

Hej på er!

Fantastiska bilder och vilken historia sen.Ni får verkligen uppleva massor,Härligt. Vi mår bara bra,vi har har härligt väder vi me just nu,varmt och gött. Nästa helg åker vi upp till Lille Elise som bara växer. Ha det fortsatt gott och va rädda om varandra. Kram kram kram

2010-05-22 @ 21:28:01
Postat av: Sandra och Simon

Gud vilka härliga bilder. Ser jättefint ut. Jag (Sandra) har tagit massor av bilder på ingalills småkattungar (Marie har skickat sms om detta). Jag lägger upp några imorgon på min blogg. :) Håll humöret uppe trots dessa idioter som försöker lura er och njut bara skiten ur er resa. :) Bra Sophie, för att du stod på dig! Såg verkligen framför oss hur du såg ut när du blev sur på tuktukföraren(förra inlägget). :D Saknar er. puss och kram

2010-05-22 @ 23:20:15
URL: http://www.sweetsandy.wordpress.com
Postat av: Sophie och Robert

Sari: Hej :D Ja helt otroligt fint dar! Gott att hora att ni mar bra! :) Va mysigt! Da far ni halsa sa jattemycket till dem fran oss :) Saknar er alla!!! Det samma! massa massa pussar och kramar!!!



Sandra o Simon: M verkligen! :) aah har hon fatt kattungar :D va mysigt! De ar ingen ide att ringa eller smsa oss nu for inga utav vara simkort fungar har :P hehe

ja eller hur :P haha aa men jag var nog mest arg over det som hade hant innan och tog ut det over han tuktuk foraren xP stackarn! :P

Saknar er med!! massa pussar

2010-05-23 @ 12:36:38
Postat av: Mamma och Pappa Rundberg

Hej Godingar!

Här hemma har vi haft en jättefin helg. Först Orust på fredagen med mormor och morfar hos Ingela och Tony. Sedan till Åsaka på lördagen för en heldag. Jättevarmt, god mat och gott sällskap. IngMarie, Tobias, Carita och barnen var där också. Naturligtvis kortspel frampå kvällen när vi inte kunde sitta ute längre. Kanondag! Idag har vi planterat blommor och haft killen som ska göra friggebod åt oss, här. Blir nog jättebra!

Nästa helg åker pappa och jag till Stockholm. De har Elitloppet för trav där då och då passar vi på att njuta en helg där.

Ha det nu så gott och hoppas att ni inte har fler (tråkiga) upplevelser utan bara roliga och intressanta. Kramizar från oss båda.

2010-05-23 @ 16:40:05
Postat av: Sophie och Robert

Marie och Ove: Hej :) Aah det later jatteskont! :D Vi langtar efter de dagar vi med! :) 2 manader ar mycket!!!

Skont for er att aka till stockholm! :) sattsa pa ratt hastar ;D

Na da de ska allt ga bra! Nu ar vi mycket mer forbereda for ikvall drar vi vidare till Ho Chi Minh-staden (Vietnam). Sa nu har vi battre koll pa laget :) sist blev allt sa hastigt!

Sakanr er! pussar

2010-05-24 @ 06:46:01
Postat av: Mamma Marie

Hej godingar! Saknar er också, ska ni veta. Hur kommer ni att göra med telefon i Vietnam och Kina? Skulle allt vara gott att kunna få prata lite med er också. Var kommer ni att vara när Sophie fyller år? Vi har funderat och funderat på hur vi ska göra här hemifrån. Inte så lätt att fira dig, när vi inte ens vet var ni kommer att vara!!?? :0) Men vi kanske redan nu ska komma överens om att vi firar dig när ni väl har kommit hem igen.. Hör gärna av dig och säg hur du vill ha det. Kramizar

2010-05-24 @ 08:25:11
Postat av: Sophie o Robert

Marie: Hej! :) M vi ska kolla pa tellefonkort nu om en liten stund...hor av mig sen! :) hehe jaaa de kan val vara kul att fira med er, sa garna nar vi kommer hem det hade varit mysigt! :) saken ar den att vi tom kommer hem nagon gang under vecka 24 nu :) vi struntade i resten av kambodja...lite jobbigt dar. Saknar er! massapussar

2010-05-25 @ 10:10:18
Postat av: Mamma Marie

Va!!!???? Vad har hänt, eftersom ni känner så?? Ska ni inte kolla in Vietnam och Kina?? Eller blir det bara förkortat i och med att ni åker från Cambodja tidigare än det var tänkt?? Frågor frågor!! Jag klagar inte över att ni kommer hem tidigare, om ni nu skulle vara tokiga nog att tro det!! :0) Kramizar så länge

2010-05-25 @ 13:20:10
Postat av: Mamma Marie

Då hinner ni ju med midsommar här hemma!!!!

2010-05-25 @ 13:21:09
Postat av: Sophie och Robert

Marie: Jag svarar har istallet for pa mobilen.

Jo da vi ska kolla allt vi vill se anda :) I morgon ska vi se tunlarna fran kriget och i over morgon blir det Hanoi...sa vi kor allt i superfart bara :) Vi forklarar battre nar vi kommer hem...men 2,5 mander blir nog jattebra for oss. Manga orsaker men vi ar ganska trotta pa dessa lander nu ocksa..

Ja! :D Bra ju :D Hur ska ni gora forresten? stugan eller nagot annat?

pussar love uuu

2010-05-25 @ 14:19:32
Postat av: Mamma Marie

Kan man tröttna på sol och bad?? :0) Nej, jag kan förstå er faktiskt. Det är en helt annan sak att vara på samma ställe hela tiden och att alltid vara på resande fot och få leta upp nytt boende hela tiden. Med alla saker som kan hända i samband med förflyttningen..... :0) Det blir nog midsommar i stugan med mormor, morfar, Ingela och Tony. Eller så åker vi ut allihop till Koster och firar med Simon, Sandra, Maria, Martin och Emma. Fundera på om ni också vill komma med!! KRAMIZAR I MASSOR

2010-05-25 @ 16:00:49
Postat av: Martin.R

Hej.Hur går det robban, blir det nån klocka på dig.Har ni testat nån spännande mat eller drinkar.Är ni bara kulturella.Kan dom festa nåt.Kanske bara hascan bascan musik.

2010-05-25 @ 20:15:20
Postat av: Sophie o Robert

MArie: haha absolut inte..om vi hade gjort det helatiden sa hade vi nog stannat langre :) men det finns sa mycket att se i dessa lander att man knappt hinner sola..men vi ska forsoka hinna med det i beijing precis innan vi aker hoppas vi :)

Okej men Stromstad hade ju varit roligti vilket fall som! :) men finns det plats??? Ska tanka pa det! Ska bara hora med Kare och Sari vad de ska gora ocksa!



Martin R: Hej! Nej jag har inte hittat nagon an..hoppas pa att de har i Kina! ;D Oj ja det ar en del speciella smaker man far uppleva har. :P hahahah ja kineserna vi har traffat ute ar helt galna xD och det ar inte bara att vissa kineser ar galna..ALLA ar galna! :P ska bli kul i sjalva Kina sen och se hur det ar!

aa kulturella har vi val mest varit!

maste dra ha de gott!

2010-05-26 @ 03:48:58
Postat av: Solveig o Pricko Presell

Hej ungar.Naturligtvis finns det plats för er om ni beslutar er för att komma hem, om inte annat så gör vi plats. Kul att höra attni längtar hem även om man skall passa på att se så mycket som möjligt när man nu är ute. Håll er bara ifrån oroligheter så mycket som möjligt. Jättekul att vi hör av er så ofta, det lugnar vår oro.

Puss o kram mormor o morfar. Heiner hälsar oxå, han kom hit igår kväll o ska stanna en vecka.

2010-05-26 @ 11:06:07
Postat av: Sophieoch Robert

Hej!!! Hehe sa snallt :) mm det ar ju verkligen inte samma sak som att aka till ett stalle och stanna dar i nan vecka...

hehe sa bra da :) okej va kul! halsa tillbaka och fraga om de har fatt vart vykort? :) puss

2010-05-26 @ 11:51:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0