Runt ön

I fredags, pa Roberts fodelsedag, tog vi aven varan forsta massage vilket var sa jaaaaaakla skont! Thai massage sager vi bara! :)

Direkt efter frukosten idag gick vi och hyrde en moped som vi drog ivag med till ett stalle utanfor Lamai dar vi bodde forut. Vi hade hort att det skulle finnas ett vattenfall pa 80 meter dar. Nar vi kommer dit ar det aven safari och djungeltrekking, med elefanter och lite tigerungar. :) Men vi bestamde oss anda for att se vattenfallet.
Snubben som stod vid parkeringen sa att det skulle ta oss 30 min att ga dit upp - for oss tog det 2 timmar! :P
Nar vi hade gatt i en lite halvsvar terrang, i ca 30 min, som han sa, kom vi till ett stalle dar det rann lite vatten langs berget och ett litet vattenhal dar en liten thai badade. Da vill jag aven upprepa att det RANN - inte forsa som det ska gora i ett sa kallat vattenfall! Pa detta stalle motte vi aven 2 engelskman som sa att de hade gatt uppat for att forsoka hitta detta vattenfall, i ca 40 min till, men de gav upp nar det var som brantast. Da tankte vi att vi forsoker val da, sa vi borjade ga uppat. Terrangen blev svarare och svarare, brantare och brantare. Vi blev svettigare och svettigare, tillslut var vi lika blota som om vi precis hade kommit ur duschen. Ingen av oss har nagonsin blivit sa blota av att anstranga sig forut. Det var tur att vi hade sa mycket vatten med oss som vi hade. Det var mindre tur att vi endast hade flippflopp med oss!
Det var ingen som hade annat an flippflopp pa sig, vi antog att de tankte som oss - att det inte var sa langt att ga. :P

Efter en timmes kampande uppfor med manga skratt och pustningar kom vi fram till annu ett vattenhal med lite rinnande vatten. Dar satt det tva tjejer med en guide och pustade ut. De har tjejerna forstod inte heller vart detta vattenfall var, och guiden sa att det inte var nagot uppfor. Da borjade vi ta oss nedfor, lite besvikna men med valdigt fina utsiktsbilder med oss! Nedfor var inte lattare kan jag ju lova. Alla vi motte letade efter vattenfallet..men det var ingen som hade satt nagot. Det kandes ganska snopet!

Nar vi val var nere vid parkeringen igen stallde vi oss och studerade vattenfallsbilderna som de hade satt upp. Da upptackte vi att det sa kallade vattenfallet var det forsta vi kom fram till dar en thai lag och badade, dar vattnet knappt rann fram i. Vilken besvikelse anda!

Efter detta var vi helt slut och vi hade ju bokat tid for att spela fotbollsgolf. Vilket vi verkligen sag fram emot! Forresten ar denna fotbollsgolfs bana den enda i hela Asien. :)
Darfor akte vi och kaka lunch - energiiiii! Nya tag, vi drog ivag annu engang ut i den livsfarliga trafiken. Gott med hjalm! Med en helt ok bana och en segrande Sophie (med ett poang ;) Robert fick en dalig start ;P men jag satte ju faktiskt hole-in-one pa sista halet ;D ) fick vi en mysig och rolig upplevelse till. :)

Sen kande vi for att se solnedgangen, sa vi drog ivag mot det hallet (med tanke pa att on inte ar sarskillt stor sa gar det ganska snabbt). Vi hittade ett mysigt stalle vid vattnet och tog en glass. En liten bit ifran dar vi satt sag vi en stor buddha ute pa en halvo som vi akte till. Vilket visade sig vara Samuis mest beromda landsmarke. 12 meter hog pa toppen av 73 trappsteg! Detta blev den sista utflykten for idag. :)


   
Utsikt over var strand            Utsikt                     Grottaaaa  

  
                             Fotbollsgolf

  
                                          Mys


  
                                   Big Buddha

Kommentarer
Postat av: Mamma och Pappa Rundberg

Hej godingar! Vilken dag ni har haft! Verkar inte vara annat än det ena äventyret efter det andra.... :0) Härligt! Hur går det med Sophie och hennes tand? Har det läkt ihop ordentligt och inga efterslängar? Hoppas verkligen det! Tänker mycket på er, nu när vi hör så mycket otäckt från Bangkok. Se till att hålla er långt därifrån är ni snälla. Var det i morgon ni skulle åka vidare? Hoppas att ni får det lika härligt på det nya stället. Saknar er i massor. Kramizar Mamma och Pappa

2010-04-11 @ 23:09:50
Postat av: Solveig o Pricko Presell

Hej ungar

Praktiska mormor tänkte naturligtvis på ansträngningen, i bergsklättringen, och den nyligen utdragna tanden och såg för mig en störtblödning. Men tydligen har det gått jättebra. Underbart att ni företar er så mycket och att ni får se en hel del.Jag håller med mamma, keep away from Bankok så långt som möjligt.

Puss o kram S o P

2010-04-12 @ 09:28:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0